Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Lesaanbod

Een les bij mij volgen kan op verschillende manieren. Op aanvraag kan je een zoom privéles boeken of een les op locatie in o.a. hatha, ashtanga, vinyasa en mindfulyoga.

Hatha Yoga

De klassieke vorm van yoga waarin een evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal staat. In een hatha yogales wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af. Er wordt geoefend vanuit een naar binnen gerichte aandacht. Door deze rustige, meditatieve houding is er ruimte om waar te nemen en te ontspannen in wat zich van binnen voordoet. Fysieke en mentale grenzen worden op een zachte manier opgezocht en verruimd, wat zorgt voor een groter, innerlijk draagvermogen en meer vitaliteit.

Ashtanga Yoga

De Ashtanga Vinyasa yoga les bestaat uit een serie van actieve, fysieke bewegingen, reinigende oefeningen, adembeheersing, focus, meditatie en ontspanning. Het is een dynamische yoga vorm.
Kenmerkend voor Ashtanga Yoga is, dat je ademhaling de leidraad vormt voor een vaste opeenvolging van houdingen ook wel asana’s genoemd. 
Met behulp van de houdingen en je ademhaling leer je hoe je geest en lichaam met elkaar in verbinding staan. Je leert daardoor je grenzen kennen en deze te respecteren. Je zult ervaren dat het mogelijk is om vanuit respect je werkelijk te ontspannen en vervolgens innerlijk te groeien.
Tevens wordt je lichaam & geest gereinigd. Door het uitvoeren van de houdingen wordt je bloed verwarmd, waardoor gifstoffen via transpiratie het lichaam verlaten.
Daarnaast ontwikkel je kracht, flexibiliteit en een betere conditie.

Vinyasa Yoga

Bij deze vloeiende, dynamische vorm van yoga wisselen verschillende houdingen elkaar af op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu en maakt dat je meer af kunt gaan stemmen op je eigen energie en ritme. De nadruk ligt in deze les op dynamiek en fysieke inspanning: het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen.
Vinyasa yoga is een aanrader voor als je meer fysieke uitdaging zoekt. Ook als je met veel onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen omdat de wat zwaardere en dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen. Het opbouwen van fysieke kracht in afstemming met je adem verstevigt je innerlijke basis en werkt positief door in je zelfvertrouwen.

Mindful Yoga

In Mindful yoga leer je gedachten te ordenen, rust in het hoofd te creëren en focus te krijgen op gedachten om te ontspannen. 

Mindful yoga is een combinatie van Hatha Yoga & Meditatie waarbij we de aandacht centreren in het Hier en Nu. Door met focus en bewuste aandacht rustige lichaamsoefeningen (asana’s) uit te voeren, komt vanzelf de adem tot rust en daarmee het denken. Het lichaam en de geest vertragen als het ware en dit zorgt  voor ontspanning en rust.

Mindful yoga is voor iedereen, maar met name mensen die erg druk zijn in hun hoofd en moeite hebben om zichzelf te ontspannen. Ook mensen die meer lichaamsgevoel willen ontwikkelen en die niet vanuit het hoofd, maar vanuit het hart willen leven.

%d bloggers liken dit: